top of page
Search
  • Елена

Какво все пак е Тантра ?

Тантра е духовно учение, което произлиза от Индия преди хиляди години. Целта на това учение да доведе човек до по-високи нива на съзнание. Те имат различни наименования - Просветление, Освобождение, Мокша. Това е път към духовна или лична еволюция.

Това, което прави Тантра много уникална и различна от повече, ако не и от всички останали духовни учения, е че Тантра е път на ШАКТИ, тоест Път на енергията. Шакти също означава Богиня и женския аспект. Но това, че говорим за ШАКТИ не означава, че Тантра е път само за жени. Тук говорим за нещо много повече, когато използваме думите Шакти и Богиня. Има много метафизично значение, което е много по-голямо от просто физическото проявление на жената.

Тук по скоро се има в предвид сбор на всички енергии, които съществуват във вселената и те се наричат Женския аспект на манифестирането. А ШИВА се нарича Мъжкия аспект на манифестирането.

Тантра като духовен път използва енергията за тази себе трансформация, за достигане на тези алтернативни нива на съзнание.

Един от уникалните елементи в Тантра е, че включва и СЕКСУАЛНОСТТА като автентичен духовен метод. Това не се открива в 95% от другите духовни учения. В Тантра сексуалнността има свещен и духовен смисъл е автентичен инструмент по пътя към духовната еволюция. За съжаление в много други традиции сексуалността е много подтисната и изтикана настрани и не се говори изобщо за нея.

=============================================================================

Тантра масажа е продукт, в който се работи много с ШАКТИ и със сексуалния аспект на човека.

Той е чудесен инструмент за подготовка на тялото и съзнанието за истинския задълбочен Тантричен път.

ДЕМОНСТРАЦИЯ НА ЕФЕКТИТЕ СЛЕД ТАНТРА МАСАЖ :


370 views0 comments
bottom of page