top of page
Search
  • Елена

4 опорни точки от ученията за Тантра Секса


След дълги векове на световна репресия, сексуалността е отново преоткрита през последните десетилетия. Достъпния в момента информационен век дава много откровения и знания за всички - от тийнеджъри до порастнали. Сексуалността преживява някои от най - силните си моменти сега, което логично води до по-задълбочен интерес към Тантричния Секс. Със своите обещания за по-дълго правене на любов, мултиоргазмено удоволствие за мъже и жени, трансцендентни състояния на съзнанието, и по-задълбочена интимност, тантричния подход към сексуалността изглежда, че изпълнява нашите най-съкровени желания и връща първородното ни право на сексуална свобода. И наистина го прави - докато сме се посветили на истинските автентични учения.

Това разбира се повдига много важен въпрос : Как може да се разграничат истинските учения от тези, които са разредени за да са подходящи за масата ? Надолу ще разкажа за 4 основни важни компонента от автентичните истински тантрични сексуални учения и как да ги разграничим от измамни адаптации.

Нека първо да изследваме автентичните корени на тантричния секс...

Тантрическия секс : Малка част от нещо много по-голямо

Тантра сексът произлиза от голямата система на Тантра, която се е появила някъде преди 3000 - 5000 години, според древните текстове. Тантра е пълна и завършена духовна система, подобно на най-организираната религия, ако не и повече. Тя разкрива най-голямите мистерии на живота и обхваща голяма сфера от знания свързани с нашето съществуване и вселената, от която произлизаме - всичко в унисон и в рамките на вселенските закони на енергията. Тантричните писания описват учения като астрология, астрономия, енергия, смъртта, прераждане, карма, философски доктрини. Йога, медитация, свещения процес на зачеване на бебе, брак, здраве, пречистване, духовност, и да, дори сексуалност. Важно е да се отбележи, че сексуалните учения са само 5 процента от цялото Тантрично учение.

Сексът продава

Доказателство за това е повишената популярност на сексуалните класове и порнографията или сайтовете базирани на секс. Хората търсят сексуални революционни начини да подправят сексуалния си живот и да направят секса по-интересен, задоволяващ, и развълнуващ.

Много случайно днес и сексът е много по - широко разпростанен и достъпен в сравнение с предишните десетилетия. Това може лесно да се обясни - като всичко, което добива такава широка популярност, просто се свежда до едно нещо - търсене.

Някои биха казали, че тази тенденция към по-видима и широко разпространена сексуалност е показателна за по-либерално и прогресивно общество, където социалните и културните нрави са се по-отпуснали. Но все пак може да е просто потвърждение на това, което маркетинговите гиганти знаят отдавна и го използват като основа на маркетинговите стратегии : сексът продава. Голотата и сексът започват да се срещат навсякъде, което ни кара да станем по-безчуствени и сурови към истинската природа на нашата сексуалност и към целта и смисъла на сексуалната енергия.

Широко разпространените " Нео - Тантрични " адаптации компрометират оригиналните учения

Заради манията към сексуалността, Тантра се свежда до просто сексуални практики и тантричния секс е приравнен до просто извратени пози, игриви ритуали, и гушкащи партита. Модерните самопризнали се тантра практикуващи, които са се фиксирали само на малък процент от тантричните учения свързани единствено и само със сексуалността размиват знанието, променят инструмените на тантричните сексуални практики, и предават това като Тантра.

Резултатът е че, модерните възприятия за Тантра и Тантричната Сексуалност са погрешни и са основани на " нео " ученията и на фалшивите пророци - а не на истинските, оригинални учения. За съжаление, това неизбежно доведе до объркване и отслабване на иначе мощната и потентна система от знания.

4 ключови съставки от истинските тантрични учения

Въпреки картината, която описах горе е важно да се каже, че това е не кръстоносен поход срещу нео тантричните учения - те също могат да имат ползи и да донесат красиви преживявания. Въпреки това, те не са подкрепени от история, родословие и истински резултати. Това е ключово за всеки духовен кандидат, които иска да се трансформира в истински тантра мъж или тантра жена и да се възползва от мистичните ефекти, които автентичните сексуални практики могат да генерират.

Ето 4 ключови компонента, които характеризират истинските танрични сексуални учения :

1. Съхранение :

В Аюрведа е известно, че чрез честото правене на секс ние изчерпваме оджас / енергия, която е в своята финна форма и всеки от нас се ражда с определено изчерпаемо количество от нея / и в резултат могат да се появят различни заболявания и здравословни смущения, като преждевременно остаряване, сексуални дисфункции, ранна менопауза, дисфункции на нервната система, и много други. Въпреки това, тантрическия секс предлага специални техники и практики, които учат практикуващия как да съхрани тази ценна жизнена енергия. Чрез практикуване на това енергийно задържане или " съхранение ", здравето е запазено и човек може да остане жизнен и силен до много напреднала възраст. Мъжете се учат да как стигнат до оргазъм без загуба на сексуалната енергия, а жените се учат постигат по - дълбоки и мощни оргазми, които също не водят до губене на енергия. По този начин нито жените, нито мъжете губят оджас. Може да се каже, че няма Тантра или Тантрически секс ако няма съхрание на сексуалната енергия.

2. Практика :

За да се научим как да пазим и съхраняваме сексуалната енергия са необходими време и усилия. Човек не става тантрист за една нощ, както и нямам как да станеш бодибилдър за няколко дни. Бодибилдърът трябва да яде много чиста и здравословна храна, да брои калории, да взима добавки, да тренира ежедневно, и крайна сметка да посвети целия си живот на сериозна цел. Да станеш тантрична жена или тантричен мъж изисква същото желание и решителност. Автентичните учения трябва да включват специфични техники и ежедневни практики, които да помогнат на човек да трансформира умът, тялото и духа си в такива, които ще го подкрепят и помагат в тантричния му начин на живот.

3. Eнергия :

Както всичко свързано с Тантра, така и тантрическия секс включва използване на енергията. Сексът няма тантрична природа без контрол на съзнанието и интегрирането на енергията по много специфичен начин, които е дефиниран в античните тантрични текстове. Когато са намесени истински практики и ритуали, този еволюционен начин на правене на любов помага на хората да станат осъзнати за финните енергии, които се намират в тях и в тяхните партньори и като цяло във вселената. Осъзнаването вдъхновява приемането, че ние сме нещо повече от просто физическо тяло и че през нас и към нас се движат жизненоважни енергиини течения. Разбираме, че енергията не е просто мъглива концепция, а всъщност е осезаема и разпознаваема. Тантрическия секс ни тренира как да движим енергията в нас и в нашия партньор. Усещанията по време на правенето на любов автоматично се засилват благодарение на простото добавяне на съзнанието. Енергията винаги е съществувала и винаги е била там, но когато вече я разпознаваме чувствителността ни достига съвсем нови нива на възприятие.

4. Чистота :

За да може енергията да се движи свободно в нашата енергийна система изградена от енергийни канали, пътищата не трябва да бъдат запушени - свободни от блокажи, чисти от отломки и мръсотии. Истинските тантрични учения включват чист начин на живот на всички нива - физически, ментален, емоционален, духовен и сексуален - и ще предостави насоки и инструкции за постигане на тази чистота.

Тантрическия секс приканва човек да погледне на секса по различен начин. Това не е просто начало на състезание към финалната линия за да се задоволят някакви плътски желания, а по-скоро е бавен и чувствен подход към дълбоко взаимосвързване с друго човешко същество. Чрез практика, умът ни преживява смяна на възприетието и реалността, като така осъзнаваме нашата зависимост към обикновенния край на половия акт и можем да преживеем енергиен оргазъм на цялото тяло. Ние ставаме свръхосъзнати и свръхсензитивни към докосване, дъх, енергия, вибрации, и финните нюанси на емоционалните състояния на нашия партньор. Появява се пълно присъствие и сексуалността се трансформира в блаженно тотално преживяване. Тантрическия секс ни учи, че не е важен само крайния резултат; самият процес е хипнотизиращ и пътуването е вълнуващо.

Автентичността е задължителна

Дървото се познава по плодовете си. Когато изследвате тантричните измерения на сексуалността се уверете, че използвате учения, които могат да ви заведат там. Много модерни и съвременни подходи са модернизирали оригиналните практики и така водят търсещите далеч от фундаменталните съставки, които дефинират тантричния секс. Лишени от своето наследство и родословие, обещаните плодове от практикуването вече немогат да бъдат гарантирани. Но ако изучавате автентичния тантричен път с лигитимен учител, той ще ви води по утъпкания път към вече познати резултати.

Можете да започнете да вървите по Тантра пътя като за начало се включите в семинарите по Тантра Масаж

Програмата :

------- ====ТУК ===== -----

Източник :

https://somananda.org/blog/4-essentials-of-tantric-sex-teachings/


720 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page