top of page
Search
  • Елена

Истината за Тантричните Връзки

Когато хората чуят термина " Тантра връзка ", първото нещо, което често идва на ум е че има общо с нещо еротично или сексуално. Това не е съвсем грешно, но има и много повече.

Какво наистина прави една връзка тантрична и как трябва да се тръгне по този път ?

Тантричната връзка е пътуване

Целта на тантричните връзки в крайна сметка е духовна еволюция и за двамата партньори. Такива взаимоотношения следователно са посветени на развитие и съзряване на духовно ниво.

Но какво означава това всъщност?

  • Първо и преди всичко двамата парньори трябва да имат желание да развият взаимоотношенията си като индивиди и като двойка.

  • Изучаването на Тантра като двойка има голямо значение. Трябва да има общ интерес към потапяне дълбоко в автентичните учения с обща и споделена цел.

  • Прилагането на тантричните учения е необходимо. Практикуването редовно / заедно и по отделно / както и правенето на всекидневни стъпки чрез Йога и медитация е единствения път към истински напредък.

За да стане една връзка наистина тантрична е важно да има отношение на отдаване. Човек трябва да е готов да се отдаде на своята лична еволюция и духовен растеж на двойката. Автентичните тантрични връзки изискват повече от просто заглавие и етикет; двамата партньори трябва да започнат да практикуват Тантра, като живеят ученията в живота и любовта. С такъв подход се разкрива необикновения и възнаграждаващ потенция на Тантра.

А любовта и сексуалността?

Стереотипно можете да чуете, че тантричните връзки включват полигамност и сексуална свобода. Изследването на сексуалността определно е аспект от тантричните учения, но полигамията не е предпоставка за култивиране на тантрична връзка. Всички изисквания са двама съгласни партньори и желание да се видят по-дълбоки перспективи.

Истинската " магия " на тантричните отношения се крие в истинската любов. Докато в модерния свят ревността се окуражава като потвържедение за любов и дори се счита за приемлива, то Тантра учи, че това е обратно на любов и че всъщност е нечистова на нивото на ума. Представете си, че сте свободни от несигурност и проблеми идващи отвън, които влияят на вашата връзка, както и на способността да обичате вашия партньор безусловно до края на живота си. Това е истинското емоционално обещание на Тантра

Има много повече за тантричните взаимоотношения отколкото си мислите

Крайъгълния камък на истинските тантрични отношения е истинската любов, и Тантра може да ви заведе там. Това не е нещо, което се получава веднага, но с практика и отдаване ще разкриете безусловната любов.

Ще изграждате своя любов мускул, докато не осъзнаете, че любовта е вашето естествено състояние.

Ако искате да започнете вашия Тантричен път ви предлагам да пробвате като начало семинар по Тантра Масаж:

Тук можете да намерите информация :

Източник :

Somananda Tantra School :

https://somananda.org/blog/the-truth-about-tantric-relationships/

758 views0 comments
bottom of page